Practical testing techniques

Workshop Testtechnieken in de praktijk
Om een softwareproduct goed en betrouwbaar af te leveren is een gestructureerde testaanpak noodzakelijk. Een belangrijke pijler onder een gestructureerd testproces is een goede, bruikbare “gereedschapskist” met testtechnieken. Deze technieken bieden u beproefde, universele werkwijzen. Tijdens deze workshop krijgt u meer inzicht in Equivalentieklassen en Beslissingstabellen testtechniek en krijgt u praktische handvatten voor het toepassen ervan. Bij de behandeling van deze diverse technieken wordt door middel van een aantal oefeningen het toepassen van de technieken in de praktijk geoefend.
Tijdens deze workshop starten met de basiskennis die is opgedaan bij ISTQB Foundation en gaan we met beide testtechnieken aan de slag om meer praktische vaardigheden op te doen.

Onderwerpen
– Testtechnieken introductie
– Equivalentieklassen
    o Oefeningen
– Beslissingstabellen
   o Oefeningen
   o demo freeware tool

Leerdoelen
• inzicht in de theorie en principes van testtechnieken
• praktische vaardigheden in het toepassen van Equivalentieklassen en  Beslissingstabellen
• inzicht in de karakteristieken en toepassingsmogelijkheden van Equivalentieklassen en beslissingstabellen

Kom naar deze praktische workshop en verkrijg de kennis en kunde waarmee u direct in uw eigen organisatie aan de slag kunt!

Doelgroep
De workshop is bestemd voor testmanagers, testcoördinatoren, testers en testconsultants die diepgaande kennis willen nemen van testtechnieken, alsmede ervaring op willen doen voor het toepassen ervan in de praktijk. Met name degenen die in het verleden reeds de ISTQB Foundation training hebben gevolgd en nu hun praktische vaardigheden willen uitbreiden.

Docent
De workshop wordt verzorgd door Erik van Veenendaal (www.erikvanveenendaal.nl).

Registration